Komentár k novelizácii zákona o dani z príjmov vykonanej zákonom č. 314/2005 Z.z. - Minársky, Ján
20. júla 2005 nadobudol účinnosť zákon č. 314/2005 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov. Novelizácia rieši štyri okruhy problémov: podiel na zisku po zdanení, spresňuje príjem, ktorý sa u zamestnanca považuje za príjem zo závislej činnosti, základ dane závislých osôb, daňový bonus.