Cestovný ruch na Slovensku v rokoch 1945 - 1948 - Piteková, Jana
Druhá svetová vojna a jej vplyv na cestovný ruch na Slovensku. Oživenie cestovného ruchu po skončení vojny. Organizácia cestovného ruchu prostredníctvom miestnych zborov - Slovakotourov. Činnosť Riaditeľstva pre cestovný ruch pri Povereníctve priemyslu a obchodu. Hospodársky význam cestovného ruchu.