Změny role podpory prodeje v integrované marketingové komunikaci - Pavlů, Dušan
Reklama ponúka dôvod prečo nakupovať, podpora predaja je podnetom k nákupu. Ide o vzťah informovanosti a výzvy k akcii. Kotler do týchto aktivít zahrňuje: podporu predaja spotrebiteľom, podporu predaja obchodníkom, podporu predaja pre predávajúcich a predajné sily. Vzťah medzi reklamou a podporou predaja. POP (Point of Purchase) - komunikačný nástroj marketingu s jedinečnou účinnosťou, pretože uvádza posolstvo značky v pravý okamžik - keď je spotrebiteľ v obchode a aktívne sa angažuje v procese nákupu výrobkov. Typológia nákupu. Význam in store komunikácie.