Pri delení SPP vláda ustúpila regulátorovi - Slovák, Kristian
K rozdeleniu Slovenského plynárenského priemyslu príde až v roku 2006. Podnik bude mať dve dcéry - SPP preprava a SPP distribúcia. Schválené princípy rozčlenenia SPP sú určitým kompromisom. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví vidí nový návrh rozdelenia SPP ako "kvalitatívny posun" oproti pôvodnému návrhu. Ministri schválili aj doprivatizáciu Západoslovenskej energetiky (ZSE) a spustili predaj teplární.