Finitní zajištění - další z metod alternativniho způsobu zajištění pojišťovny - Hladný, Petr
Alternatívne metódy prenosu rizika. Finitné zaistenie, transfer rizika prostredníctvom kapitálových trhov alebo podmienené financovanie v podobe kontingentného kapitálu. Rysy zmlúv finitného zaistenia. Retrospektívne zmluvy. Prospektívne zmluvy. Súčasná situácia v praxi v Českej republike.