Problémy řízení zdravotnictví - Souček, Zdeněk
Príčiny mimoriadnej obtiažnosti riadenia zdravotníckych zariadení v Českej republike: nechuť lekárov zaoberať sa otázkami ekonómie, financovania a manažmentu, etický charakter príčin, pôsobenie farmaceutickej, prístrojovej a stavebnej lobby, silný vplyv centrálnych inštitúcií, predvídanie dopytu a ďalšie príčiny. Návrh riešenia.