Čo nás všetkých stojí zločinnosť - Šinka, František
Racionálny prístup v boji s kriminalitou a násilím. Vynakladanie prostriedkov na prevenciu proti zločinnosti. Význam prevencie. Analýza nákladov a ziskov v rámci programov znižovania kriminality, resp. jej prevencie. Pokusy vyčísliť škody spôsobené kriminalitou vo svete.