Sociokultúrny kontext v cudzojazyčnej edukácii euromanažérov - Borsuková, Hana
Nevyhnutnosť integrácie interkultúrnej dimenzie do výučby odborného jazyka pri štúdiu jazykov na ekonomických fakultách. Študentom je potrebné sprostredkúvať komunikatívne štruktúry relevantné pre interkultúrnu komunikáciu. Interkultúrny aspekt manažérskej komunikácie je založený na interdisciplinárnych poznatkoch. Teoretickými i praktickými otázkami interkultúrnej kompetencie pri sprostredkovaní cudzieho jazyka sa vo svojej vedeckovýskumnej práci zaoberajú učitelia Katedry odborného jazykového vzdelávania FEM Slovenskej poľnohospodárskej univerzizy v Nitre.