Svaly dostávajú rozum - Hinková-Dibarborová, Andrea
Merchandising - technika pre optimalizáciu predaja založená na plánovaní efektívneho umiestnenia výrobkov v regáli či na predajnom mieste. Jej cieľom je atraktívna, pôsobivá a informujúca prezentácia výrobku. Merchandising je aj súbor trikov, ktoré vychadzajú z poznania psychológie nákupného správania. Pravidlá merchandisingu z hľadiska kupujúceho. Výhody a nevýhody listingu. Druhotné umiestnenie výrobkov mimo permanentnú sekciu zvyšuje impulzívnosť nákupu.