Rating pro ratingové agentury
Ratingové agentúry - organizácie, ktoré klasifikujú emitentov obligácií podľa odhadu ich finančnej sily a úveruschopnosti. Postrádajú akýkoľvek dohľad. Niektoré problémy v činnosti úverových agentúr. Metódy úverového ratingu. Nevyžiadané ratingy. Kritika ratingov pre hodnotenie krátkodobého vývoja. Nedostatok konkurencie v ratingovom priemysle.