Predmet andragogiky a jej predmetová diferenciácia - Švec, Štefan
Historický vývin sebareflexie poznatkovej sústavy "pedagogiky dospelých". Viacero rozvojových štádií a definícií teórie vzdelávania dospelých. Pojmy andragogika, andralógia, andragológia. Termín adultná edukácia. Definovanie výchovy (edukácie) dospelých. Vzdelávanie a výcvik dospelých. Znázornenie konceptuálneho modelu: Vedenie (usmerňovanie) ľudského učenia sa.