K některým aspektům vztahu pedagogiky a andragogiky - Sršňová, Šárka
Podstata andragogiky a pedagogiky. Charakteristika pedagogiky a andragogiky ako vedných odborov a študijných disciplín. Postavenie pedagogiky a andragogiky v systéme vied a z toho plynúce vzájomné vzťahy. Chápanie pojmu výchova v pedagogickej andragogickej teórii. Profesionalizácia pedagogických profesií - profil učiteľa a andragóga.