Institucionální pohled na systémy zdravotní péče - Krabec, Tomáš
Vymedzenie všeobecných princípov, ktorých rešpektovanie by v praxi malo zabezpečiť spravodlivý, efektívne fungujúci a dlhodobo udržateľný systém zabezpečovania a financovania zdravotnej starostlivosti. Argumentácia pre potrebnú diskusiu o nevyhnutných systémových zmenách v nastaveniach základných parametrov financovania a poskytovania zdravotnej starostlivosti. Problémy súvisiace s konštitúciou dnešných kontinentálnych systémov zdravotnej starostlivosti (systémy, ktoré sú založené na solidárnom a povinnom poistení).