Objasnění výkladu Směrnice o zdanění úspor - Folwarczny, Zenon
Prvý zo série článkov zaoberajúcich sa výkladom Smernice Rady č. 2003/48/ES o zdanení príjmov z úspor vo forme úrokového charakteru, ktorá vstúpila do platnosti 1. 7. 2005. Pojem "úroková platba", rôzne definície úrokovej platby. Úroková platba môže plynúť ako z dlhových nástrojov (pohľadávky, úvery, dlhopisy), tak z produktov kolektívneho investovania (rôzne druhy podielových listov). Dlhové nástroje. Subjekty kolektívneho investovania - subjekty vyplácajúce a zhodnocujúce generovaný zisk. Pokračovanie v ďalších číslach tohto časopisu.