Měření konkurenceschopnosti zemí: teoretické základy a praktické výsledky - Klvačová, Eva
Konštrukcia indexu rastu konkurencieschopnosti. Piliere na ktorých je index rastu konkurencieschopnosti národných ekonomík postavený. Index rastu konkurencieschopnosti vo vyspelých krajinách. Index technického rozvoja. Index verejných inštitúcií. Index makroekonomického prostredia. USA ako najkonkurencieschopná krajina. Silné a slabé stránky americkej ekonomiky.