Michel Aglietta a jeho poňatie peňažnej teórie - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Michel Aglietta - jeden z najvýznamnejších súčasných francúzskych ekonómov (nar. 18. februára 1938). Vo svojej vedeckovýskumnej činnosti sa zameriava na riešenie problémov peňažnej teórie, finančnej globalizácie a ekonomického rastu v dlhom období. Patrí k hlavným predstaviteľom teórie regulovania. Dve verzie peňazí v jednej škole: Aglietta a Lipietz. Výklad podstaty peňazí. Vplyv spoločenskej deľby práce na správanie sa ekonomických subjektov v trhovej ekonomike. Obraz ekonomického subjektu v trhovej ekonomike, mimetizmus. Transformácia medzinárodného menového systému.