Indexové fondy na kapitálových trhoch - Chovancová, Božena
Indexové fondy - definícia. Výhody indexových fondov. Exchange traded funds /ETF/ - burzové fondy - otvorené fondy. Burzové fondy v USA. Prehľad najväčších burzových fondov s ich základnými údajmi. Do Európy ETF dorazili v apríli 2000. Inovácie na trhu ETF, vytváranie špecializovaných burzových fondov, ktorých aktíva sú viazané na cenu komodít. Výhody a nevýhody ETF.