Stredný východ. Od nejasnej terminológie k zauzleniu konkrétneho konfliktu - Samson, Ivo
Vymedzenie pojmu Stredný východ. Problém geografického označenia. Používanie termínu Stredný východ a Palestína. Interní aktéri mierového procesu. Organizácia pre oslobodenie Palestíny (OOP). Štát Izrael. Hnutie Hamas.