Prezidentské voľby v Iráne a ich možný dopad na domácu a zahraničnú politiku krajiny - Tarasovič, Vladimír
Zvolenie Ahmadinedžada za nového prezidenta v Iráne a zmeny v riadení krajiny. Možný dopad víťazstva konzervatívcov na región Perzského zálivu. Dôvody prehry volieb reformistov. Dopad víťazstva Ahmainedžada na vzťah Iránu so Západom. Možný vývoj iránsko-amerických vzťahov. Negociácie medzi EÚ a Iránom o iránskom jadrovom programe.Predpokladaná reštrikčná ekonomická politika Iránu týkajúca sa predovšetkým možností investovania západných firiem v Iráne. Možné prístupy domácej a exilovej opozície na riešenie súčasného politického stavu v Iráne.