Vláda "železnej lady" - Dinis, Igor
Margaret Thatcherová - prvá žena na čele politickej strany v západnej demokracii. Situácia vo svete v r. 1975, keď sa M. Thatcherová stala predsedníčkou Konzervatívnej strany . Predsedkyňa vlády Veľkej Británie od r. 1979 a jej politika založená na teórii monetarizmu. Dôležité politické udalosti pod vedením M. Thatcherovej. Jej postoj k európskej integrácii.