Factors of wine demand in the Czech Republic and in the neighbouring wine-growing countries - Kučerová, Renata
Analýza dopytu po víne a vybrané faktory, ktoré ho ovplyvňujú v Česku, na Slovensku, v Rakúsku a v Nemecku. Dopyt vykazuje vzostupný trend v Česku a Nemecku, spotreba vína klesla na Slovensku a v Rakúsku. Vplyv analyzovaných faktorov na vývoj dopytu je v jednotlivých krajinách rôzny.