Tajomstvo keltského tigra - Laciaková, Milena
Pozoruhodný rozvoj Írska v 90-tych rokoch min. storočia. Dôležitý faktor ekonomického rozvoja Írska - vynikajúci systém vzdelávania. Ďalšie zdroje hospodárskeho rastu. Získavanie zahraničných, najmä zámorských investícií. Investície do výskumu a vývoja informačných technológií.