CEA - zloženie, úlohy, ciele - Jacková, Eva
CEA - Európske združenie poisťovníctva/Európsky výbor poisťovníctva. Má 32 členov - národných asociácií poisťovní, členské poisťovne národných asociácií CEA majú viac ako 5000 európskych poisťovacích a zaisťovacích spoločností. Cieľom CEA je zabezpečiť adekvátny regulačný rámec ku prospechu poistného sektora a obyvateľstva Európy. Výbory CEA. Stručný prehľad ostatných aktivít CEA v oblasti pripomienkovania a tvorby právnych predpisov týkajúcich sa poisťovníctva na úrovni EÚ, ale aj na svetovej úrovni - výňatky zo stanovísk a materiálov.