Ekonomické efekty vstupu Slovenska do Severoatlantickej aliancie - Porubský, Juraj
Vstup Slovenska do NATO je mimoriadne významný pre zabezpečenie stability a bezpečnosti tak v krajine, ako aj v regióne. Len v stabilnej a mierovej krajine sa darí podnikaniu a rozvíja sa ekonomika. Prílev priamych zahraničných investícií v krajinách V-4. Zbrojársky priemysel v SR. Náklady na obranu.