Referendum ako nástroj priamej demokracie - Besterci, Lucián
Po pozvánke Slovenska na vstup do NATO sa u nás rozvinula iniciatíva za vypísanie referenda o vstupe do tejto organizácie. Autor chce v príspevku objasniť inštitút referenda ako nástroja priamej demokracie a jeho zákonnú úpravu v právnom poriadku Slovenskej republiky.