Chudoba a trh práce - Záborský, Ján
Hoci Slovensko zažíva pokrok v oblastiach ekonomiky, zaostáva v aktuálne vysokej nezamestnanosti a nízkej zamestnanosti. Slovensku chýbajú flexibilnejšie spôsoby zamestnávania a väčšia mobilita pracovnej sily. Situácia sa dotýka najchudobnejších častí obyvateľstva. Potreba zvyšovania kvalifikácie nezamestnaných. Bez vzdelania = bez práce. V príčinách chudoby hrá nezamestnanosť rozhodujúcu úlohu. Rozdiely medzi regiónmi.