[Medzinárodné finančné centrá] - Kováčová, Monika
Recenzia na monografiu J. Kotlebovej, v ktorej sa autorka venuje problematike medzinárodných finančných centier. Autorka v šiestich kapitolách rozoberá: vznik, druhy, funkcie, riziká medzinárodných finančných centier, vývoj finančného centra Európy, európsky mechanizmus výmenných kurzov a zavedenie eura ako medzinárodnej meny, rozdiely medzi on-shore a off-shore medzinárodnými finančnými centrami, krízy vo svete a ich vplyv na medzinárodné finančné vzťahy.