Scenáre budúceho vývoja vo vzťahu k SR a EÚ - Báráňová-Čiderová, Denisa, 1977-
Podmienky, výhody a nevýhody vstupu Slovenska do Európskej únie. Alternatíva a dôsledky neintegrácie do EÚ. Scenáre budúceho vývoja z pohľadu Slovenska. Scenár integrácie a neintegrácie do EÚ. Scenáre budúceho vývoja z pohľadu EÚ. Otázka "spoluzodpovednosti" členských krajín EÚ.