Prínos Josepha E. Stiglitza nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu k rozvoju ekonomickej vedy - Martincová, Marta, 1955-
Životná cesta Josepha E. Stiglitza. Prínos Josepha Stiglitza k rozvoju ekonomickej vedy. Informačná asymetria na trhu. Asymetrické informácie a nedokonalé trhy. Existencia dlhodobých kontraktov. Klesajúce krivky hraničných nákladov. Nedokonalé informácie a nepružné ceny. Oligopolné teórie.