Zemědělské účetnictví - jeho budoucnost a potřeby - Kouřilová, Jindra
Pojem poľnohospodárske účtovníctvo. IAS 41 - Poľnohospodárstvo - jediný štandard venovaný tomuto odvetviu. Potreba legislatívnych úprav. Environmentálne aspekty ako súčasť účtovnej závierky. Dôsledky spoločnej poľnohospodárskej politiky. Praktická aplikácia metód a ukazovateľov v rámci EU: AWU (Annual Work Unit), FNVA (Farm Net Value Added).