Ochranársky model pracovného trhu vôbec nechráni - Pálková, Dana
Sociálny pracovný model fungujúci vo Francúzsku sa ukazuje ako maximálne nepružný. Zmeny v pracovnom zákone vo Francúzsku na pozadí nepokojov. Uvoľní sa možnosť prepúšťania, vzniknú finančné úľavy pre firmy, ktoré zamestnávajú viac pracovníkov.