Elektronické peniaze a menová politika - Bachár, Juraj
Kovové, papierové, elektronické peniaze - porovnanie. Elektronické peniaze definujeme ako záznam o objeme peňazí prostredníctvom elektronického média. Ich objem nie je možné určiť podľa ich formy-nosiča. Spôsob akým môžeme kvantifikovať zastúpenie elektronických peňazí v ekonomike predstavuje objem transakcií vykonaných prostredníctvom elektronických platobných alebo zúčtovacích systémov. Prostredníctvom elektronických peňazí sa zvyšuje likvidita rôznych foriem finančných nástrojov. Do popredia sa dostáva nová funkcia peňazí - svetové peniaze.