Diplomacia a protokol Európskej únie - Csabay, Marek
Vonkajšie vzťahy /v rámci Únie/ - vzťahy EÚ s nečlenskými štátmi a medzinárodnými organizáciami v ekonomických a obchodných otázkach v rámci tzv. prvého - nadnárodného - piliera EÚ. Vonkajšie vzťahy a európska integrácia - vývoj. Európske spoločenstvá a právo legácie. Zastúpenia - diplomatické misie v zahraničí - ich cieľ. Diplomatické výsady a imunity v kontexte EÚ. Protokol, zvyklosti a diplomatický zbor pri Európskych spoločenstvách. Poradie medzi vedúcimi diplomatických misií akreditovaných pri ES.