Klasifikácia modelov používaných centrálnymi bankami - Gertler, Ľubomíra, 1977-
Úlohy stavby a využitia ekonometrických modelov v centrálnych bankách. Typy najčastejčie používaných modelov: 1. štruktúrne modely, 2. redukované modely, 3. VAR modely. Ekonometrické modely ako kostra analýz a rozhodovacieho procesu centrálnych bánk.