Exchange risk management. Možnosti znižovania a eliminácie menového rizika v podmienkach slovenskej podnikateľskej praxe - Laznia, Marcel
Základné techniky riadenia menových rizík s využitím všeobecne dostupných finančných nástrojov. Riadenie menového rizika bez použitia finančných derivátov. Prirodzený hedging. Zaistenie výberom vhodnej meny. Zaistenie prostredníctvom peňažného trhu. Zaistenie na forwardovom trhu. Zaistenie na opčnom trhu. Ako fungujú tieto zaistenia v praxi.