Pojem región a regionalizácia - problém definície a európska regionálna politika - Hoscheková, Dagmar
Problémy s definovaním pojmov región a regionalizácia. Európska regionálna politika koncipovaná ako tzv. komunitárna politika. Základné princípy európskej regionálnej politiky. Postavenie Slovenska v procese regionalizácie. Význam reformy verejnej správy. Vytvorenie VÚC. EÚ si uvedomuje dôležitosť zapojenia orgánov verejnej správy a miestnej samosprávy kandidátskych krajín do procesu rozširovania.