Pohľadávky v podvojnom účtovníctve podnikateľov - Kaletová, Viera
Problematika pohľadávok u podnikateľov, predovšetkým z ekonomického pohľadu, t.j. z účtovného a daňového hľadiska. Všeobecné zásady pri účtovaní pohľadávok. Účtovanie pohľadávok. Analytická evidencia pohľadávok. Pohľadávky v cudzej mene. Zabezpečenie pohľadávok - účtovné dosahy. Zápočet pohľadávok a záväzkov. Odpisy pohľadávok. Opravné položky k pohľadávkam. Postúpenie pohľadávok. Praktické príklady.