Keď sa povie globalizácia... - Baláž, Vladimír
Za zlatý vek globalizácie je pokladané obdobie rokov 1870-1914. Priebeh globalizácie na finančných trhoch a v reálnej ekonomike. Vplyv rozvoja technológií na globálnu ekonomiku. Pokles nákladov na komunikáciu. Zmena ekonomickej geografie sveta.