Technické zhodnotenie hmotného majetku - Bielená, Jana
Technické zhodnotenie v zákone o dani z príjmov. Technické zhodnotenie je čisto daňový účelovo zavedený termín, ktorého definícia má svoju vecnú stránku (obmedzuje sa len na určité formy zmien na veci) a svoju hodnotovú stránku (výdavky musia prevýšiť určitú čiastku), pričom obidve stránky musia byť splnené súčasne. Zmeny stavieb, rekonštrukcia, modernizácia, príklady technického zhodnotenia stavieb. Vstupná cena a technické zhodnotenie. Technické zhodnotenie ako iný majetok. Účtovanie o technickom zhodnotení, príklady odpisovania technického zhodnotenia.