Program SAPARD ako podpora EÚ novoprijatým členským krajinám v čase globalizácie v oblasti agrorezortu - Chebeň, Juraj
Úsilie Svetovej obchodnej organizácie (WTO) o podporu malých a málo vyspelých ekonomík. Dotácie zo strany Európskej únie. Rozdelenie a charakteristika dotácií. Program pre podporu poľnohospodárstva a rozvoj vidieka - program SAPARD. Priority rozvoja poľnohospodárstva a vidieka kryté programom SAPARD. Zdroje financovania tohto programu. Implementácia programu SAPARD.