Historie inflace - Spáčilová, Lenka
História cenového vývoja. Inflačná skúsenosť rozvinutých krajín v druhej polovice 20. storočia. Vývoj v období od 50. rokov do prvého ropného šoku. Prvý ropný šok. Ročná miera inflácie vo Veľkej Británii, Japonsku a v Nemecku. Druhý ropný šok. Obdobie 90. rokov. Osobité črty inflácie v rozvíjajúcich sa a transformujúcich krajín. Prehľad krajín s vysokou infláciou a hyperinfláciou.