Kritika koncepce nezávislosti Evropské centrální banky v kontextu novely hlasovacích práv Rady guvernérů - Kvizda, Martin
Špecifická konštrukcia inštitúcií európskej menovej únie. Analýza nezávislosti centrálnych bánk členských krajin EÚ a samotnej Európskej centrálnej banky. Analýza jej zodpovednosti. Kritika novely hlasovacích práv v Rade guvernérov. Identifikácia problémov.