Vzdělávací politika a rozvoj školství v České republice po roce 1989 - Kotásek, Jiří
Pokračovanie z č. 3/2005. Prijatie uceleného a komplexného kódexu právnych noriem v ČR, ktoré majú ovplyvňovať vzdelávacie a správne činnosti v tzv. regionálnom školstve. Charakteristika nového školského zákona. Zákon o pedagogických pracovníkoch je novým predmetom samostatnej právnej normy vo vývoji českého školstva.