Nobelova cena za ekonomii
Nobelovu cenu za ekonómiu v roku 2005 obdržal Robert J. Aumann a Thomas C. Schelling. Cena bola udelená za rozšírenie nášho porozumenia konfliktom a spolupráci prostredníctvom analýzy hier. Práce oboch vedcov pomáhajú vysvetliť vznik obchodných a cenových vojen a môžu pomôcť vysvetliť i vznik ozbrojených konfliktov. Veci napomohli tomu, aby sa teória hier presadila ďaleko nad rámec ekonómie.