Komentár k zákonu o DPH - Ondreášová, Zuzana
Komentár k paragrafom 27 - 48 zákona o DPH, časti Oslobodenie od daní. Oslobodenie od dane - sadzba dane, poštové služby, zdravotná starostlivosť, služby sociálnej pomoci, výchovné a vzdelávacie služby, služby dodávané členom, služby súvisiace so športom alebo telesnou výchovou, kultúrne služby, zhromažďovanie finančných prostriedkov, služby verejnoprávnej televízie a rozhlasu, poisťovacie služby, dodanie a nájom nehnuteľnosti, finančné služby, predaj poštových cenín a kolkov, prevádzkovanie lotérií a iných podobných hier. Oslobodenie od dane pri dodaní tovaru, pri ktorom nebola odpočítaná daň, pri dodaní tovaru z tuzemska do iného členského štátu, pri nadobudnutí tovaru v tuzemsku z iného členského štátu, pri trojstrannom obchode. Oslobodenie prepravných služieb od dane. Oslobodenie od dane pri vývoze tovaru a služieb, pri dovoze tovaru.