Právny základ justičnej spolupráce v civilných veciach v primárnom práve EÚ - Júdová, Elena
Justičná spolupráca v civilných veciach je jednou z najnovších politík Európskeho spoločenstva. Do agendy Európskeho spoločenstva bola justičná spolupráca v civilných veciach zaradená v roku 1997 na základe Amsterdamskej zmluvy. Pomenovanie "justičná spolupráca v civilných veciach" nie je úplne presné. História. Vytvára sa nové Európske medzinárodné právo súkromné.