Čína vyrobí čokoľvek - Hinková-Dibarborová, Andrea
Čína je najväčšia producentská krajina a netýka sa to len textilu, ale aj hračiek, elektroniky a dokonca lacných automobilov, ktoré sa onedlho začnú dovážať na náš trh. Čína zaplavuje Európu svojimi výrobkami. Júnové memorandum, ktoré stanovilo limity na dovoz textilných výrobkov z Číny. Ďalší krok - liberalizácia alebo ochranárske opatrenia ? Liberalizácia, ktorá vedie k tomu, aby sa pod tlakom konkurencie znižovali ceny, prináša so sebou aj efekty.