Do popredia vystupujú ovocné destiláty - Košťál, Daniel
Konzumácia kvalitných značkových alkoholov aj na Slovensku, aj keď si obľubu uchováva konzumný alkohol. Vývoj ponuky. Zvyšuje sa spotreba vína. Exotické likéry. Slabší záujem v maloobchode. Čierny trh a boj s ním. Negatíva predaja tohto sortimentu v obchodnej sieti.