Každý má robiť to, čomu rozumie - Brezovský, Jozef
Aj keď vo svete patrí outsourcing logistiky medzi bežné trendy, na Slovensku sa o ňom viac hovorí, ako sa používa. Definovanie pojmu outsourcing logistiky, jeho výhody a nevýhody. Každá firma si musí zvážiť, či je lepšie mať vlastné logistické oddelenie, sklady a distribúciu, alebo tieto činnosti preniesť na špecializovanú spoločnosť. Outsourcing logistických činností má zmysel iba vtedy, keď vedie k zvýšeniu efektivity a zníženiu nákladov. Jeho najčastejšou formou na Slovensku býva outsourcing dopravy.