<The> economic conditions for the utilisation of the land fund in the Czech Republic after its accession to the European Union - Hrabánková, Magdalena
Hospodárenie s pôdnym fondom je dôležitou súčasťou zvýšenia potenciálu regiónov. Ekonomické podmienky pre ich využitie už boli pripravené. Získanie prostriedkov z EÚ na obdobie v rokoch 2007-2013. Opatrenia týkajúce sa pôdy sú zahrnuté v pripravenej programovej dokumentácii, osobitne v Horizontálnom pláne rozvoja vidieka a v operačnom programe "Poľnohospodárstvo". Poľnohospodári obdržia aj priame platby za plochu. Trendy v poľnohospodárstve - požiadavka na poľnohospodárstvo, ktoré je šetrné k životnému prostrediu, trvalo udržateľný rozvoj vidieckych oblastí. Sledovanie a vyhodnocovanie týchto trendov bude veľmi dôležité.